Hura!

hooray

Twoje zamówienie zostało złożone. Wysłaliśmy Ci e-mail.

Zamknij

Mój koszyk

Twoje próbki

Wybierz próbkę do zamówienia

cashback

Sprawdź dostępne oferty dostosowane do Ciebie!

Wybierz swój adres wysyłki

Przepisy na skrzydełka z kurczaka

DesktopImage
0
Nie każdy przepada za skrzydełkami, ale z pewnością stanowią wyjątkowe danie. Możesz zadziwić gości serwując nietuzinkowy, ale łatwy w przygotowaniu i smaczny obiad, pełen ekscytujących smaków. Tutaj znajdziesz interesujące i tanie w przygotowaniu przepisy na skrzydełka.

Skrzydełka w słodkiej marynacie
Ten przepis wymaga wcześniejszych przygotowań ze względu na proces marynowania, więc najlepiej zacząć marynować skrzydełka rano lub wieczór wcześniej, aby je później tylko usmażyć! Umyj 1.5 kg kurzych skrzydełek, następnie rozpuścić na patelni filiżankę brązowego cukru i pół filiżanki masła. Dodaj filiżankę sosu sojowego i dwie łyżki stołowe musztardy, rozrzedź marynatę dodając ¾ filiżanki wody, następnie polej nią skrzydełka. Włóż mięso do lodówki i odstaw je do marynowania na co najmniej 3 godziny! Włóż skrzydełka do wcześniej nagrzanego piekarnika i piecz przez półtorej godziny w temperaturze 250 ̊C, przewracając od czasu do czasu!

Pieczone skrzydełka z pomidorami i czosnkiem
Na patelni wymieszaj 2 łyżki stołowe masła z 2 łyżkami stołowymi sosu Worcester, pół filiżanki sosu pomidorowego i dwiema łyżkami stołowymi keczupu, a następnie przypraw sos połową łyżeczki rozdrobnionego czosnku, jednocześnie go podgrzewając! Gdy marynata wystygnie, polej nią skrzydełka i odstaw na pół godziny. Następnie włóż wszystko do wcześniej nagrzanego piekarnika i piecz przez godzinę w wysokiej temperaturze! Otrzymasz wielką patelnię pieczonych i pełnych smaku skrzydełek, które możesz podać gościom.

Słodko kwaśne skrzydełka bez marynaty
To danie jest łatwe w przygotowaniu i nie wymaga marynowania, musisz tylko wymieszać składniki i upiec w piekarniku. Umyj 15 skrzydełek, wymieszaj w misce pół filiżanki puree z pomidorów, 2 łyżki stołowe dżemu pomarańczowego i jedną łyżkę stołową miodu. Dodaj 2 łyżeczki startego imbiru i 2 łyżeczki sosu chilli. Do mieszanki dodaj 4 główki przetartego czosnku, 2 łyżeczki octu winnego, następnie przypraw szczyptą pieprzu i łyżeczką soli. Wymieszaj wszystko i polej skrzydełka mieszanką tak, by całkowicie je pokrywała. Włóż skrzydełka do piekarnika na około godzinę i piecz w temperaturze 250 ̊C.

Skrzydełka z owocami
Umyj 20 skrzydełek i wymieszaj w misce z ½ filiżanki puree z pomidorów, sokiem z pomarańczy i cytryny, następnie dodaj 3 łyżki stołowe soku z cytryny i ½ filiżanki białego wina. Polej skrzydełka marynatą i odstaw na 2 godziny! Włóż je do piekarnika o temperaturze 250 ̊C na przynajmniej godzinę. Podawaj z warzywami!

Skrzydełka w pikantnej panierce
Umyj dokładnie 15-20 skrzydełek i posól je. Włóż do miski z rozdrobnioną ostrą papryką i dokładnie obtocz. Następnie panieruj w mące, jajku i tartej bułce w tradycyjny sposób i smaż na oleju. Możne je też upiec w piekarniku, w ten sposób obiad będzie mniej tuczący, a olej nie będzie pryskał po całej kuchni
Smacznego!

0

Dodaj komentarz

Myślimy, że polubisz