Mój kosz

Odnoszący sukcesy

Hourra

Wybierz swój adres wysyłki

Brawo!

brawo

Twoje zamówienie zostało złożone. Wysłaliśmy Ci wiadomość e-mail.

Blisko

Wysyłanie zakończone!

brawo

Twój paragon jest obecnie przetwarzany. Wkrótce otrzymasz wiadomość e-mail z potwierdzeniem statusu żądania.

Przejdź do zakupów

Zapisz kupony przed przystąpieniem do zakupów u autoryzowanego sprzedawcy . Pamiętaj, żeby zachować paragon!

Zeskanuj paragon

Seminarium

Użyj telefonu komórkowego, aby zrobić zdjęcie paragonu i wysłać je w ciągu 15 dni.

Poproś o zwrot

Jak tylko Twój paragon zostanie zatwierdzony, możesz ubiegać się o zwrot gotówki. Kliknij Rozumiem, aby rozpocząć.

Klikając ikonkę Rozumiem, akceptujesz Nasz regulamin.

Rozumiem

Możesz śledzić wszystkie swoje oszczędności, przechodząc do Moje konto

Proste przepisy na szybki obiad na dzieci

Dla Ciebie od Fairy
proste-przepisy-na-szybki-obiad-na-dzieci
0
zdrowe-453536-1-size-detail

Zdrowe paluszki rybne
Poproś dzieci o pomoc w odmierzeniu i wymieszaniu w misce 5 łyżek mąki, łyżeczki papryki, otartej skórki z połowy cytryny oraz soli i pieprzu. W drugiej misce delikatnie rozkłóć dwa jajka. Na talerz nasyp bułkę tartą (idealnie byłoby, gdyby została przygotowana z 3 kromek pełnoziarnistego chleba). Pokrój dwa filety z dorsza (lub innej białej ryby) w paluszki, następnie obtocz je w mące, zanurz w jajku i poproś dzieci o panierowanie ich w bułce tartej. Smaż przez 2 do 3 minut z każdej strony. Odsącz nadmiar tłuszczu przy pomocy papierowego ręcznika i podawaj z ulubionymi warzywami lub sałatką.

kremowy-153798-1-size-detail

Kremowy makaron z bekonem
Ugotuj pełnoziarnisty makaron typu penne zgodnie ze wskazówkami podanymi na opakowaniu. Poproś dzieci o rozdzielenie plasterków bekonu. Na dużej patelni z dodatkiem odrobiny oliwy z oliwek smaż bekon do momentu, aż się zrumieni. Następnie dodaj odtłuszczoną śmietanę. W międzyczasie w mikrofali ugotuj na parze brokuły (pokrój je w różyczki, włóż do miski z odrobiną wody, przykryj talerzem i gotuj przez 2 minuty) oraz umyj szpinak. Dodaj liście szpinaku i odsączone z wody brokuły do patelni, zetrzyj odrobinę parmezanu. Mieszaj składniki do momentu, kiedy liście szpinaku zmiękną, następnie dodaj makaron, przypraw do smaku i szybki obiad dla dzieci gotowy. Nie lubicie bekonu? Łosoś, kurczak lub krewetki też świetnie nadają się do przygotowania tego dania.

prosta-218977-1-size-detail

Prosta do przygotowania pizza z chlebków pita
Pozwól każdemu dziecku nałożyć na pełnoziarnistą pitę to co lubi najbardziej. Purée z suszonych pomidorów, to doskonała baza, a potem kawałki mozzarelli, pokrojone pieczarki, połówki pomidorków koktajlowych, kukurydza, jak również starty parmezan. Bardziej wyrafinowani smakosze mogą sięgnąć po czarne oliwki, tuńczyka bądź nawet pancetę, czy też gorgonzolę. ; Pizzę zapiekaj pod grillem do chwili, aż ser się roztopi i delikatnie przypiecze. Na koniec posyp pizzę kilkoma rozdrobnionymi listkami bazylii i podawaj z sałatką z zielonych warzyw.

prosta-218977-1-size-detail

fajitas-015364-1-size-detail

Fajitas dla całej rodziny
Dodaj odrobinę soku z limonki, świeżo zmielonego czarnego pieprzu oraz niewielką ilość świeżo posiekanych liści kolendry, a następnie tak przygotowaną mieszaninę odstaw na bok. Odsącz z zalewy puszkę czarnej fasoli, pokrój pierś kurczaka i zamarynuj ją w paście z chipotle (paście z wędzonej papryczki chili), pokrojonej w słupki papryce oraz drobno posiekanej cebuli. Na patelni przesmaż paprykę oraz zeszklij cebulę, po czym dokładnie usmaż kurczaka. Pozwól, aby każde dziecko samodzielnie posmarowało swoją tortillę purée z awokado. Następnie nałóż kurczaka, czarną fasolę, ćwiartki pomidorków koktajlowych, posyp startym serem, zawiń tortillę i rozkoszuj się smakiem domowego dania! ;

burgery-137169-1-size-detail

Burgery ze słodkich ziemniaków
W wieczór przed podaniem tego dania, w piekarniku upiecz 3 słodkie ziemniaki (piecz je przez około 40 minut) i pozostaw na noc do wystygnięcia. Jako dodatek do burgerów na oliwie z oliwek usmaż czerwoną cebulę wraz z czerwoną papryczką chili (bez nasion, aby danie nie było zbyt ostre). W dużej misce wymieszaj miąższ upieczonych ziemniaków z podsmażoną cebulką i papryczką. Poproś dzieci o pomoc przy ucieraniu 2 łyżeczek mielonego kminku oraz garści posiekanych listków kolendry. Następnie dodaj puszkę odsączonej z zalewy kukurydzy, 100 g polenty oraz sól i pieprz. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj rękoma. Z masy uformuj 4 burgery, które potem obtocz w polencie. Smaż z dwóch stron, aż się zrumienią.

0
Background2-1920X660
Background3-1920X660
Background1-1920X660

PORTAL DLA MAM EVERYDAYME

Jako pierwszy/pierwsza odkryj nowe produkty P&G i marek partnerskich.
Czytaj porady, inspiracje i sprawdzone pomysły dotyczące zdrowia, urody i życia rodzinnego !
Otrzymuj bezpłatne produkty i próbki oraz inne nagrody, którymi możesz dzielić się ze znajomymi.
Zostań Ambasadorem EverydayMe

Dodaj komentarz

Myślimy, że polubisz

Zgoda na pliki cookie