Mój kosz

Odnoszący sukcesy

Hourra

Wybierz swój adres wysyłki

Brawo!

brawo

Twoje zamówienie zostało złożone. Wysłaliśmy Ci wiadomość e-mail.

Blisko

Wysyłanie zakończone!

brawo

Twój paragon jest obecnie przetwarzany. Wkrótce otrzymasz wiadomość e-mail z potwierdzeniem statusu żądania.

Przejdź do zakupów

Zapisz kupony przed przystąpieniem do zakupów u autoryzowanego sprzedawcy . Pamiętaj, żeby zachować paragon!

Zeskanuj paragon

Seminarium

Użyj telefonu komórkowego, aby zrobić zdjęcie paragonu i wysłać je w ciągu 15 dni.

Poproś o zwrot

Jak tylko Twój paragon zostanie zatwierdzony, możesz ubiegać się o zwrot gotówki. Kliknij Rozumiem, aby rozpocząć.

Klikając ikonkę Rozumiem, akceptujesz Nasz regulamin.

Rozumiem

Możesz śledzić wszystkie swoje oszczędności, przechodząc do Moje konto

Naleśniki – Przepis na smaczne naleśniki

nalesniki-przepis-na-smaczne-nalesniki
0
Przepis na naleśniki, którymi zachwycisz wszystkich smakoszy. Poznaj przepis na naleśniki z nadzieniem podawane na słono lub na słodko. Gotuj z Everydayme.
  • Poziom trudności:

  • Koszt:

  • 10 min

  • 10 min

Składniki (serwowane dla 4 osoby/osób)

  • Naleśnik:
    1 filiżanka mąki pszennej
    2 jajka
    1/2 filiżanki mleka
    1/2 filiżanki wody
    1/4 łyżki soli
    2 łyżki roztopionego masła
    (W przypadku słodkich naleśników dodaj 1 łyżkę cukru i łyżeczkę ekstraktu z wanilii)
  • Nadzienie:
    4 filiżanki pokrojonych pieczarek
    10 dag szpinaku
    2 łyżki oliwy z oliwek
    1 ząbek posiekanego czosnku
    40 dag sera (cienko pokrojony twardy ser, ser kozi bądź brie)
    (W przypadku słodkich naleśników dodaj 3 filiżanki brzoskwiń, bananów , a wierzch naleśnika udekoruj bitą śmietaną)

Wskazówki

  1. W dużej misce ubij jajka i mąkę. Stopniowo dolewaj mleko i wodę. Na koniec dodaj sól oraz masło i mieszaj do momentu, aż ciasto uzyska gładką, jednorodną konsystencję.


  2. Na średnim ogniu rozgrzej lekko natłuszczoną patelnię. Nałóż ¼ masła. Roztopione masło równomierne rozprowadź na powierzchni patelni.


  3. Smaż przez 2 minuty. Szpachelką odklej brzegi naleśnika od patelni, przewróć go na drugą stronę i smaż do momentu, aż się zarumieni.


  4. Grzyby smaż na mocno rozgrzanej oliwie z oliwek przez około 10 minut, szpinak natomiast przez około 2 minuty.


  5. Naleśniki napełnij warzywami oraz serem (podgrzej w piekarniku, tak aby ser się rozpuścił).


0
10.00
Kup Fairy Platinium Plus a zwrócimy Ci 10 zł (dotyczy wszystkich rozmiarów opakowań)

Dodaj komentarz

Myślimy, że polubisz

Zgoda na pliki cookie