Możesz śledzić wszystkie swoje oszczędności, przechodząc do Moje konto
Obejrzyj ten film, aby dowiedzieć się, jak uzyskać zwrot gotówki
Zmień wybranego sprzedawcę
Al-to
Auchan
Avans
Biedronka
Carrefour
Delikatesy Centrum
Drogeria HEBE
Drogeria Natura
Electro
Empik
Euro RTV AGD
HappyDental
Kaufland
Komputronik
Leclerc
Media Expert
Media Markt
Mila
Neonet
Netto
OleOle
Redcoon
Rossmann
Selgros
Stokrotka
Super Pharma
Tesco
Zapisz kupon przed zakupem produktu.
Kup produkt przed datą wygaśnięcia kuponu. Pełną listę autoryzowanych sprzedawców znajdziesz tutaj.
Zapoznaj się z naszym regulaminem oraz najczęściej zadawanymi pytaniami i zaleceniami dotyczącymi skanowania paragonów, realizacji kuponów i zwrotu gotowki.
Co jeść podczas upałów? Przypomnijmy kilka produktów, które warto włączyć do letniej diety ze względu na dużą zawartość wody i właściwości wychładzające organizm.
Kiedy myślimy o upalnym lecie, od razu przychodzą nam na myśl lody, zimne piwo czy słodkie napoje chłodzące… Jednak to właśnie one podnoszą temperaturę naszego ciała, są również bombą kaloryczną. Nie sprawią, że poczujemy się lepiej. Jeśli temperatura szybuje powyżej 30 stopni, wystarczy sięgnąć po produkty, które są zdrowe, smaczne i niedrogie.
Zacznijmy od poczciwych ogórków – można je jeść nie tylko w postaci mizerii, ale zrobić z nich np. pyszny chłodnik zabielony gęstą kwaśną śmietaną lub jogurtem, ozdobić koperkiem lub natką pietruszki. To doskonały pomysł na szybki obiad. Włączmy do letniej diety arbuzy i melony, które doskonale odświeżą w gorące popołudnie, w dodatku mają mało kalorii. Świetnie sprawdzą się w postaci sałatek lub koktajli z dodatkiem pokruszonych kostek lodu. Doskonałym dodatkiem do nich jest mięta, która ma doskonałe właściwości wychładzające organizm. Podobnie, jak cukinia – ta z kolei dostarczy nam dużą dawkę soli mineralnych. Nie zapominajmy o pomidorach, zielonej sałacie, szparagach i brokułach. Starajmy się w jak najmniejszym stopniu przetwarzać warzywa i owoce – najlepiej jeść je na surowo albo, jak w przypadku brokułów czy szparagów, gotować je krótko na parze. Zamiast ciężkich i zawiesistych sosów śmietanowych zaprawianych mąką warto sięgnąć po lekkie sosy jogurtowe z dodatkiem czosnku czy koperku.
Według tradycyjnej medycyny chińskiej wszystkie wymienione wyżej warzywa i owoce mają właściwości wychładzające. Podczas upałów zbawiennie wpływają na organizm również kefir, zsiadłe mleko czy maślanka. Zamiast sięgnąć po kolejną porcję lodów czy kufel piwa, pamiętaj o naturalnych „wychładzaczach” organizmu, które pomogą Ci zadbać o szczupłą sylwetkę, zapewnią zdrowy sen, dobre samopoczucie i wpłyną pozytywnie na Twoje zdrowie.
0Nie udało się przesłaćAnuluj jak nie
0Nie podoba się Przesyłanie nie powiodło sięAnuluj Nie podoba mi się nie
Lubisz to? Z chęcią poznamy Twoje zdanie!
Dodaj komentarz i podziel się swoją opinią.
Nie jesteś fanem(-ką)? Z chęcią poznamy powody!
Dodaj komentarz i podziel się swoją opinią
Przepraszamy, ale nie możemy zaakceptować Twoich wiadomości ani Twoich danych osobowych, ponieważ nie spełniasz warunków korzystania z naszej strony. Jednak to nie powstrzymuje Cię od odwiedzania naszej strony i zdobywania nowych informacji o nas! Odwiedź stronę www.pg.com/pl_PL, aby uzyskać więcej informacji o firmie P & G i jej markach.
Hozzászólását törölni készül.