Mój koszyk

Odnoszący sukcesy

Hourra

Brawo!

brawo

Twoje zamówienie zostało złożone. Wysłaliśmy Ci wiadomość e-mail.

Blisko

Wysyłanie zakończone!

brawo

Twój paragon jest obecnie przetwarzany. Wkrótce otrzymasz wiadomość e-mail z potwierdzeniem statusu żądania.

Przejdź do zakupów

Zapisz kupony przed przystąpieniem do zakupów u autoryzowanego sprzedawcy . Pamiętaj, żeby zachować paragon!

Zeskanuj paragon

Seminarium

Użyj telefonu komórkowego, aby zrobić zdjęcie paragonu i wysłać je w ciągu 15 dni.

Poproś o zwrot

Jak tylko Twój paragon zostanie zatwierdzony, możesz ubiegać się o zwrot gotówki. Kliknij Rozumiem, aby rozpocząć.

Klikając ikonkę Rozumiem, akceptujesz Nasz regulamin.

Rozumiem

Możesz śledzić wszystkie swoje oszczędności, przechodząc do Moje konto

Sałatki doskonałe na grill party

Sałatki doskonałe na grill party

0
Nieodzownym dodatkiem do mięs i kiełbasek na grilla są pyszne i zdrowe sałatki. Sprawdź nasze sprawdzone przepisy, które z pewnością zachwycą Twoich gości.
Grillowanie to nie tylko kiełbaski, karkówka czy boczek! Nieodzownym dodatkiem do mięs mogą być smaczne i zdrowe sałatki. Proponujemy trzy sprawdzone przepisy, które urozmaicą grill party i staną się przebojem każdej imprezy!
  1. Sałata w zalewie – wspaniały dodatek do grillowanego drobiu, wyrazista, zdrowa i chrupiąca. Dokładnie myjemy sałatę, osuszamy ją, kroimy lub po prostu rwiemy na mniejsze kawałki. W międzyczasie przygotowujemy zalewę składającą się z pięciu łyżek dobrej oliwy, około dwóch-trzech łyżek maggi lub sosu sojowego (według własnych preferencji smakowych) oraz soku z jednej cytryny. Sos energicznie mieszamy widelcem. Sałatę umieszczamy w dużej misie i polewamy sosem, tak by zalewa pokryła liście sałaty. Do sosu można dodać łyżkę miodu spadziowego lub rozgniecione dwa ząbki czosnku.
  2. Surówka colesław – znamy ją doskonale jako dodatek do fast foodów, ale teraz polecamy jej domową, zdrowszą wersję. Jej zaletą jest szybkie przygotowanie i prosty skład. Należy ze sobą wymieszać pół główki młodej białej kapusty lub kapusty pekińskiej pokrojonej w paski (warto ją po poszatkowaniu posolić, odstawić na godzinę i odlać nadmiar soku), jedną startą marchewkę i pół dość drobno pokrojonej cebuli. Całość zalewamy sosem, składającym się z dwóch łyżek majonezu, dwóch łyżek śmietany, dwóch łyżeczek cukru pudru, jednej łyżeczki octu winnego, soli i pieprzu (do smaku). Surówka najlepiej smakuje schłodzona. Dla urozmaicenia można dodać pokrojoną rzodkiewkę lub szczypiorek.
  3. Oryginalna sałatka ziemniaczana – czasem warto spróbować czegoś nowego, a doskonałym wyborem będzie polecana przez nas sałatka ziemniaczana bez majonezu. Najpierw należy przygotować zalewę: dwie cebule kroimy w drobną kostkę, wrzucamy do gorącego bulionu warzywnego (400 ml), który uprzednio doprowadziliśmy do wrzenia, dodajemy trzy łyżko octu jabłkowego, łyżeczkę soli, pół łyżeczki pieprzu i czubatą łyżkę musztardy. 75 dkg ziemniaków gotujemy w mundurkach, jeszcze ciepłe obieramy i kromy w plasterki, wkładamy do miski i posypujemy solą i pieprzem (do smaku). Następnie ziemniaki zalewamy połową przygotowanej wcześniej ciepłej zalewy, dokładnie mieszamy i odstawiamy na chwilę - zalewa powinna wsiąknąć w ziemianki. Dodajemy resztę zalewy, odstawiamy pod przykryciem na około godzinę, dodajemy 2-3 łyżki oleju. Przed podaniem dekorujemy pokrojoną w cienkie plasterki czerwoną cebulą.

Zachęcamy do wypróbowania naszych przepisów!

0

Dodaj komentarz

Myślimy, że polubisz

Zgoda na pliki cookie