Mój kosz

Odnoszący sukcesy

Hourra

Wybierz swój adres wysyłki

Brawo!

brawo

Twoje zamówienie zostało złożone. Wysłaliśmy Ci wiadomość e-mail.

Blisko

Wysyłanie zakończone!

brawo

Twój paragon jest obecnie przetwarzany. Wkrótce otrzymasz wiadomość e-mail z potwierdzeniem statusu żądania.

Przejdź do zakupów

Zapisz kupony przed przystąpieniem do zakupów u autoryzowanego sprzedawcy . Pamiętaj, żeby zachować paragon!

Zeskanuj paragon

Seminarium

Użyj telefonu komórkowego, aby zrobić zdjęcie paragonu i wysłać je w ciągu 15 dni.

Poproś o zwrot

Jak tylko Twój paragon zostanie zatwierdzony, możesz ubiegać się o zwrot gotówki. Kliknij Rozumiem, aby rozpocząć.

Klikając ikonkę Rozumiem, akceptujesz Nasz regulamin.

Rozumiem

Możesz śledzić wszystkie swoje oszczędności, przechodząc do Moje konto

Zdrowe alternatywy dla słonych i słodkich przekąsek

Zdrowe alternatywy dla słonych i słodkich przekąsek

0
Przekąski na imprezę to zazwyczaj chipsy, orzeszki i słone paluszki, co ani nie służy naszemu zdrowiu, a już na pewno nie figurze! Są kaloryczne, zawierają dużo tłuszczu, dlatego zwykle nazywamy je "pustymi kaloriami". Może zatem warto pomyśleć o czymś bardziej kreatywnym a jednocześnie zdrowym i smacznym?
Przepis na udane przyjęcie to nie tylko doborowe towarzystwo, ale także smaczne menu. I wcale nie musi oznaczać to spędzenia pół dnia w kuchni. W krótkim czasie można przygotować zdrowe i bardzo efektowne przekąski, cieszące oko kształtem, smakiem i różnorodnością.
Proponujemy Wam fenomenalne tartinki, czyli niewielkie kanapki z różnymi dodatkami, które z pewnością znikną w mik, zdrowe jajka faszerowane wędzonym łososiem, ciekawie wyglądające kulki serowe obtoczone orzechami, oraz chrupiącą bruschettę z pachnącymi słońcem pomidorami.
Wszystkie te przekąski są pyszne, ich przygotowanie nie wymaga zbyt wielu zabiegów i idealnie pasują zarówno na kameralne przyjęcie, jak i na imprezę większej liczby gości.
Tartinki
Składniki:
pieczywo jasne i ciemne
masło
wędzony łosoś
szynka parmeńska
jajka na twardo
pomidorki koktajlowe
majonez
wykałaczki
Z kromek pieczywa wycinamy literatką krążki. Każdy krążek smarujemy masłem. Na kanapki układamy łososia, szynkę, plaster jajka. Możemy również z żółtek, drobno pokrojonego łososia i odrobiny majonezu przygotować pastę, którą posmarujemy kanapki. Krążki składamy razem, spinamy wykałaczką z nabitym pomidorkiem koktajlowym.

Serowe kulki
Składniki:
serek mascarpone lub ser pleśniowy
orzechy włoskie
natka pietruszki
Sposób przygotowania:
Natkę pietruszki drobno siekamy i mieszamy z serkiem. Z powstałej masy lepimy niewielkie kulki. Orzechy drobno siekamy i obtaczamy w nich kulki.

Jajka faszerowane
Składniki:
jajka
łosoś wędzony
szczypiorek
majonez
Sposób przygotowania:
Jajka gotujemy na twardo. Obieramy, kroimy na pół, z każdej połówki wyjmujemy żółtka. Żółtka rozdrabniamy widelcem, dodajemy drobno posiekanego łososia oraz szczypiorek. Dodajemy odrobinę majonezu, przyprawimy pieprzem. Pastą faszerujemy białka jajek. Dekorujemy szczypiorkiem i kawałkami łososia.
Bruschetta
Składniki:
bagietka
2 ząbki czosnku
oliwa extra virgine
4 dojrzałe pomidory
4 łyżki oliwy extra virgine
świeża bazylia
sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Pomidory pokroić w kosteczkę. Dodać drobno posiekane ząbki czosnku i posiekane listki bazylii.
Skropić wszystko oliwą z oliwek i doprawić solą i pieprzem do smaku, wymieszać. Kromki bagietki posmarować oliwą z oliwek i upiec w piekarniku. Pomidory układać na upieczonych kromkach chleba, Udekorować listkami bazylii i natychmiast podawać.

0

Dodaj komentarz

Myślimy, że polubisz

Zgoda na pliki cookie