Mój kosz

Odnoszący sukcesy

Hourra

Wybierz swój adres wysyłki

Brawo!

brawo

Twoje zamówienie zostało złożone. Wysłaliśmy Ci wiadomość e-mail.

Blisko

Wysyłanie zakończone!

brawo

Twój paragon jest obecnie przetwarzany. Wkrótce otrzymasz wiadomość e-mail z potwierdzeniem statusu żądania.

Przejdź do zakupów

Zapisz kupony przed przystąpieniem do zakupów u autoryzowanego sprzedawcy . Pamiętaj, żeby zachować paragon!

Zeskanuj paragon

Seminarium

Użyj telefonu komórkowego, aby zrobić zdjęcie paragonu i wysłać je w ciągu 15 dni.

Poproś o zwrot

Jak tylko Twój paragon zostanie zatwierdzony, możesz ubiegać się o zwrot gotówki. Kliknij Rozumiem, aby rozpocząć.

Klikając ikonkę Rozumiem, akceptujesz Nasz regulamin.

Rozumiem

Możesz śledzić wszystkie swoje oszczędności, przechodząc do Moje konto

Szybkie desery bez pieczenia

Szybkie desery bez pieczenia

0
Nie potrzebujesz piekarnika, żeby zaskoczyć rodzinę i przyjaciół wyśmienitym deserem. Takie smakołyki są szybkie i łatwe do przyrządzenia.

Jeśli nie mamy ani ochoty, ani możliwości na kilkugodzinne oczekiwanie czy nasz biszkopt „wyrośnie”, poszukajmy takich przepisów, które wymagają jedynie wymieszania składników. Najbardziej skomplikowany deser niewymagający pieczenia może odstraszyć nas tylko tym, że musi „poleżeć” kilka godzin w lodówce, aż będzie gotowy do spożycia. Poza tym takie smakołyki są bardzo proste w przyrządzeniu, dlatego wymyślmy jakąś specjalną okazję, żeby razem z dzieckiem popracować w kuchni. Doskonale sprawdzą się wówczas na przykład ciasta sernikowe.

Kulka kokosowa

500 g cukru pudru zmieszać z 350 g pokruszonych herbatników. Dodać do tego 50 g kakao i jedną łyżkę stołową masła/margaryny oraz 100 ml mleka. Z tych składników powstanie masa. Dla smaku można dodać 2 (lub mniej) łyżki stołowe rumu. Do masy, według uznania, dosypać wiórki kokosowe, a następnie ulepić z niej kulki. Resztki zebrać i uformować dowolną bryłę. Do środka kulek kokosowych można włożyć drylowane wiśnie.

Tiramisu

Zagotować 300 ml kawy, następnie odstawić do schłodzenia. Ubić na puch 4 żółtka z 4 łyżkami stołowymi cukru i 1,5 opakowania cukru waniliowego. Do tak powstałej masy dodać 300 g serka mascarpone. Używając ręcznej trzepaczki wymieszać krem do momentu jego stężenia. Mikserem ubić białko w osobnym naczyniu i ostrożnie dodać do masy (tak, jak robi się to w przypadku biszkoptu). Następnie w naczyniu żaroodpornym ułożyć warstwę biszkoptów (może być więcej rzędów, w sumie do przepisu potrzebne będzie 1,5 opakowania). Polać biszkopty małą ilością kawy − uważając, żeby ich zanadto nie namoczyć. Nałożyć na biszkopty warstwę kremu i na wierzch posypać kakao. Odstawić tiramisu na 4-6 godzin. Najlepiej przyrządzić deser wieczorem i podawać nazajutrz. Nie można powiedzieć, że tiramisu to szybki deser, ale pracy nie ma przy nim zbyt wiele.

Somloi Galuska

Jeśli używamy budyniu niewymagającego gotowania i kremu czekoladowego w tubce, aby przyrządzić somloi galuska wystarczy wymieszać składniki. Dwa opakowania biszkoptów trzeba połamać na równe kawałki, następnie przełożyć je do miski i polać niewielką ilością rumu, posypać siekanymi orzechami i jedną łyżką stołową rodzynków. Na tak przygotowane biszkopty nałożyć warstwę przygotowanego wcześniej budyniu waniliowego i ułożyć kolejną warstwę biszkoptów z rumem, orzechami i miodem. Wierzch polać kremem czekoladowym i wstawić do lodówki. Przed podaniem udekorować bitą śmietaną.

0
1.00
Kup Fairy Extra Hygene a zwrócimy Ci 1 zł (dotyczy wszystkich rozmiarów opakowań)

Dodaj komentarz

Myślimy, że polubisz

Zgoda na pliki cookie