Mój kosz

Odnoszący sukcesy

Hourra

Wybierz swój adres wysyłki

Brawo!

brawo

Twoje zamówienie zostało złożone. Wysłaliśmy Ci wiadomość e-mail.

Blisko

Wysyłanie zakończone!

brawo

Twój paragon jest obecnie przetwarzany. Wkrótce otrzymasz wiadomość e-mail z potwierdzeniem statusu żądania.

Przejdź do zakupów

Zapisz kupony przed przystąpieniem do zakupów u autoryzowanego sprzedawcy . Pamiętaj, żeby zachować paragon!

Zeskanuj paragon

Seminarium

Użyj telefonu komórkowego, aby zrobić zdjęcie paragonu i wysłać je w ciągu 15 dni.

Poproś o zwrot

Jak tylko Twój paragon zostanie zatwierdzony, możesz ubiegać się o zwrot gotówki. Kliknij Rozumiem, aby rozpocząć.

Klikając ikonkę Rozumiem, akceptujesz Nasz regulamin.

Rozumiem

Możesz śledzić wszystkie swoje oszczędności, przechodząc do Moje konto

Robi się coraz chłodniej – jak się rozgrzać?

Robi się coraz chłodniej – jak się rozgrzać?

0
Kiedy robi się chłodno, a za oknem plucha i silny wiatr, każdy marzy o rozgrzewających, aromatycznych potrawach, które napełnią nas energią i pozwolą przetrwać chłodniejsze dni. Proponujemy trzy sprawdzone przepisy, dzięki którym jesień nie będzie nam straszna, a przeziębienia będą zmykać, gdzie pieprz rośnie. Niezawodny podczas chłodniejszych dni jest imbir, miód czy też cynamon. Napełnią one cały dom niezapomnianym aromatem, a nas rozgrzeją i dostarczą tak potrzebnego ciepła.

Rozgrzewająca zupa-krem z dyni
składniki:
1 kg dyni pokrojonej w kostkę (najlepiej intensywnie pomarańczowej)
pół litra bulionu drobiowego
2 marchewki
2 ziemniaki
1 pietruszka
1 mniejszy por (biała część)
1 cebula
kawałek selera
masło klarowane
szklanka mleka kokosowego
do smaku: korzeń imbiru, łyżeczka curry, szczypta kurkumy, pieprz, sól
prażone pestki dyni do dekoracji

Warzywa zeszklić na maśle klarowanym, gotować w bulionie około 30 minut i dokładnie zblendować. Dodać szklankę mleka kokosowego, starty kawałek imbiru i resztę przypraw. Pogotować chwilę. Zupę podawać gorącą ze świeżo uprażonymi pestkami dyni i grzankami z pieczywa pszennego.

Gorąca czekolada z imbirem
składniki:
1 tabliczka gorzkiej czekolady
1 tabliczka mlecznej czekolady
szklanka mleka
pół szklanki słodkiej śmietany
szczypta cynamonu
szczypta soli
szczypta chilli

Podgrzać mleko i śmietankę na niewielkim ogniu, dodać połamaną na kawałki mleczną i gorzką czekoladę. Gotować przez chwilę, ciągle mieszając, żeby się nie przypaliła. Przyprawić. Kiedy napój będzie gęsty, zdjąć z ognia. Można dosłodzić do smaku lub dodać miodu, najlepiej gryczanego. Podawać na gorąco z bitą śmietaną.

Rozgrzewająca herbata
składniki:
3 szklanki herbaty Earl Grey
cynamon w kawałku
kawałek imbiru
3 goździki
plastry z jednej pomarańczy
cukier
miód
rum

Herbatę zaparzyć w dzbanku razem z cynamonem i goździkami. Dodać pokrojoną w plastry pomarańczę (jeśli ekologiczna, można dodać ze skórką), starty kawałek imbiru, miód i cukier do smaku. Pić gorącą. Można również opcjonalnie dodać dwie łyżki rumu.
0

Dodaj komentarz

Myślimy, że polubisz

Zgoda na pliki cookie