Mój koszyk

Odnoszący sukcesy

Hourra

Brawo!

brawo

Twoje zamówienie zostało złożone. Wysłaliśmy Ci wiadomość e-mail.

Blisko

Wysyłanie zakończone!

brawo

Twój paragon jest obecnie przetwarzany. Wkrótce otrzymasz wiadomość e-mail z potwierdzeniem statusu żądania.

Przejdź do zakupów

Zapisz kupony przed przystąpieniem do zakupów u autoryzowanego sprzedawcy . Pamiętaj, żeby zachować paragon!

Zeskanuj paragon

Seminarium

Użyj telefonu komórkowego, aby zrobić zdjęcie paragonu i wysłać je w ciągu 15 dni.

Poproś o zwrot

Jak tylko Twój paragon zostanie zatwierdzony, możesz ubiegać się o zwrot gotówki. Kliknij Rozumiem, aby rozpocząć.

Klikając ikonkę Rozumiem, akceptujesz Nasz regulamin.

Rozumiem

Możesz śledzić wszystkie swoje oszczędności, przechodząc do Moje konto

Luty – czas na eksperymenty kulinarne

Luty – czas na eksperymenty kulinarne

0

Nie dajmy się przytłoczyć ponurej zimowej pogodzie. Pomimo szarugi za oknem zachowajmy dobry humor i pozytywne nastawienie. Rozświetlmy naszą kuchnię kolorowymi przepisami i potrawami, które poprawią nasz nastrój, a jednocześnie będą zdrowe i pożywne. Proponujemy trzy sprawdzone przepisy, które zadowolą nawet najbardziej wyrafinowane podniebienia i będą się świetnie prezentować podczas uroczystej kolacji lub na przyjęciu.

Sałatka z brukselki z ziarnami granatu i orzechami laskowymi

Składniki

pół kilograma brukselki

masło klarowane

1 owoc granatu

ocet balsamiczny

50 gramów orzechów laskowych

trzy łyżki miodu gryczanego

sól, pieprz do smaku

 

Brukselkę umyć, podzielić na połówki i usmażyć na rozgrzanym maśle klarowanym na złoty kolor, często mieszając. Orzechy laskowe uprażyć w piekarniku, po ostygnięciu zdjąć z nich skórkę, posiekać. Przygotować sos z octu balsamicznego i miodu gryczanego. Brukselkę polać sosem, wymieszać z orzechami i ozdobić cząstkami owocu granatu. Można dodać sól i pieprz do smaku.

Zupa krem z batatów z kozim serem

Składniki

pół kilograma batatów

oliwa z oliwek

pół litra bulionu warzywnego

cztery ząbki czosnku

mała marchewka

szklanka śmietanki

kozi ser

pieprz, sól do smaku

Pokrojonego na drobne kawałki batata podsmażamy na oliwie z czosnkiem i pokrojoną marchewką. Zalewamy bulionem. Kiedy batat zmięknie miksujemy zupę, doprawiamy śmietaną, solą i pieprzem.  Na wierzch kładziemy rozkruszone kawałki koziego sera.  

Łosoś z sałatką z pieczonych buraków

Składniki

kilogram łososia

200 gramów szpinaku

3 ząbki czosnku

dwa średniej wielkości buraki

rukola

ser kozi

prażone orzeszki piniowe

pomidorki koktajlowe

oliwa z oliwek

dressing z octu balsamicznego, miodu i oliwy z oliwek

Łososia po oczyszczeniu pieczemy w piekarniku na złoty kolor. Szpinak dusimy na patelni z czosnkiem i solą, aż zmięknie, następnie kładziemy szpinak na łososia. W międzyczasie grillujemy na patelni pokrojone w plastry buraki, posypane solą. Po wystudzeniu mieszamy buraki z rukolą, polewamy dressingiem, posypujemy rozdrobnionym serem i układamy na wierzch pokrojone pomidorki koktajlowe. Dekorujemy prażonymi orzeszkami piniowymi.

0

Dodaj komentarz

Zgoda na pliki cookie