Mój kosz

Odnoszący sukcesy

Hourra

Wybierz swój adres wysyłki

Brawo!

brawo

Twoje zamówienie zostało złożone. Wysłaliśmy Ci wiadomość e-mail.

Blisko

Wysyłanie zakończone!

brawo

Twój paragon jest obecnie przetwarzany. Wkrótce otrzymasz wiadomość e-mail z potwierdzeniem statusu żądania.

Przejdź do zakupów

Zapisz kupony przed przystąpieniem do zakupów u autoryzowanego sprzedawcy . Pamiętaj, żeby zachować paragon!

Zeskanuj paragon

Seminarium

Użyj telefonu komórkowego, aby zrobić zdjęcie paragonu i wysłać je w ciągu 15 dni.

Poproś o zwrot

Jak tylko Twój paragon zostanie zatwierdzony, możesz ubiegać się o zwrot gotówki. Kliknij Rozumiem, aby rozpocząć.

Klikając ikonkę Rozumiem, akceptujesz Nasz regulamin.

Rozumiem

Możesz śledzić wszystkie swoje oszczędności, przechodząc do Moje konto

Przepisy kulinarne

Dla Ciebie od Fairy
przepisy-kulinarne
0
warzywne-przekaski-podawane-z-dipami-1-size-detail

Warzywne przekąski podawane z dipami 

Bogate w błonnik dipy stanowią doskonałą alternatywę dla gotowych sosów. Łatwo i szybko przygotujesz je na kilka dni przed przyjęciem. Doskonale komponują się ze świeżymi warzywami, takimi jak: młoda marchewka, groszek cukrowy, seler naciowy oraz pomidorki koktajlowe. Przepisy wegetariańskie możesz wykorzystać również podczas innych spotkań.

feta-i-ziolowy-dip-1-size-detail

Feta i ziołowy dip

Porcja dla: 6-8 osób Czas przygotowania: 20 minut
Składniki:
1 puszka białej fasoli odsączonej z zalewy, 180 ml odtłuszczonego jogurtu, 125 ml pokruszonego na kawałki sera feta, 1 ząbek czosnku, świeżo wyciśnięty sok z jednej cytryny. Do przyprawienia: 150 mg świeżo posiekanych ziół (na przykład: pietruszki, mięty, koperku, szczypiorku oraz bazylii)
Do blendera włóż fasolę, jogurt, ser feta oraz czosnek i miksuj do momentu uzyskania gładkiej masy. Dopraw do smaku pieprzem i solą, a także odrobiną soku z cytryny, który nada potrawie wyrazistość. Następnie dodaj zioła i mieszaj do momenty, gdy składniki się połączą. Gotowy sos przełóż do miski. Przed podaniem schłodź w lodówce.

pikantny-1-size-detail

Pikantny pomidorowy hummus

Porcja dla: 6-8 osóbCzas przygotowania: 20 minut
Składniki:
1 puszka cieciorki odsączonej z zalewy, 4 marynowane, posiekane suszone na słońcu pomidory, 20 ml oliwy z oliwek, 2 ząbki czosnku, 20 ml soku z cytryny, ostry sos chili, pieprz i sól do przyprawienia
Zmiksuj razem wszystkie składniki. Dopraw do smaku pieprzem i solą. Dodaj niewielką ilość ostrego sosu chili, jednak zrób to z wyczuciem, gdyż jego smak jest wyczuwalny dopiero po pewnym czasie. Hummus schłodź w lodówce przed podaniem.

pikantny-1-size-detail

terrina-1-size-detail

Terrina z łososia

Porcja dla: 6-8 osóbCzas przygotowania: 15 minut, plus czas na schłodzenie w lodówce
Składniki:
10 ml żelatyny, 250 ml odtłuszczonego jogurtu, 100 g wędzonego łososia pokrojonego na kawałki, 30 ml drobno posiekanej dymki, 3 ml drobno otartej skórki z cytryny, plasterki cytryny do dekoracji, podawaj z chlebem lub grzankami
- Rozpuść żelatynę w 20 ml zimnej wody. Następnie podgrzewaj ją w mikrofalówce do momentu, aż się rozpuści. Do żelatyny dodaj jogurt i starannie wymieszaj.
- Następnie dodaj łososia, cebulę dymkę oraz otartą skórę z cytryny. Dopraw do smaku pieprzem i solą. Blenderem zmiksuj całość na gładką masę. Przelej do brytfanny. Brytfannę przykryj folią spożywczą i wstaw na noc do lodówki. Gotową terrinę przed podaniem przełóż na talerz. 


zapiekane-przekaski-w-srodziemnomorskim-stylu-1-size-detail

Zapiekane przekąski w śródziemnomorskim stylu

Porcja dla: 6-8 osóbCzas przygotowania: 15 minut, plus czas marynowania Czas gotowania: 10 minutTemperatura pieczenia: 200°C
Składniki:
3 filety z piersi kurczaka, 80 ml pesto z suszonych na słońcu pomidorów, 30 ml oliwy z oliwek, 4 duże, obrane cukinie, podawaj z sałatką z ziół
- Kurczaka pokrój w kostkę. Wymieszaj pesto z 20 ml oliwy z oliwek i dodaj do kurczaka. Zamarynowane mięso wstaw na 30 minut do lodówki.
-Za pomocą obieraczki do warzyw pokrój cukinię na długie, cienkie plasterki. Plasterki cukinii posmaruj oliwą i smaż na patelni grillowej przez minutę. Odłóż na bok do ostudzenia. Kawałek kurczaka zawiń w plasterek cukinii i połóż na blasze do pieczenia.
- Zapiekaj przez 10 minut.

0
10.00
Kup Fairy Platinium Plus a zwrócimy Ci 10 zł (dotyczy wszystkich rozmiarów opakowań)
Background2-1920X660
Background3-1920X660
Background1-1920X660

PORTAL DLA MAM EVERYDAYME

Jako pierwszy/pierwsza odkryj nowe produkty P&G i marek partnerskich.
Czytaj porady, inspiracje i sprawdzone pomysły dotyczące zdrowia, urody i życia rodzinnego !
Otrzymuj bezpłatne produkty i próbki oraz inne nagrody, którymi możesz dzielić się ze znajomymi.
Zostań Ambasadorem EverydayMe

Dodaj komentarz

Myślimy, że polubisz

Zgoda na pliki cookie