Tarta z jabłkami i migdałami

Tarta z jabłkami i migdałami

Przygotowywanie posiłków od podstaw to bardzo ekonomiczne rozwiązanie. Pójdź o krok dalej i dodaj trzecie danie, czyli deser, do Waszego rodzinnego posiłku! Nasza tarta z jabłkami i migdałami z pewnością zrobi wrażenie na Twojej rodzinie.


Składniki (serwowane dla 6 osoby/osób)

  • 1 porcja kruchego ciasta 400 g
  • 200 g masła
  • 200 g cukru pudru
  • 4 jajka
  • 200 g zmielonych migdałów
  • 40 g mąki pszennej
  • 3 jabłka, bez gniazd nasiennych, pokrojone na ćwiartki
Registration

Weź udział w EverydayMe i otrzymuj wyjątkowe oferty!

Weź udział w naszym programie

Wskazówki

  1. Francuski przepis na nadzienie do tarty bazuje na równej ilości masła i migdałów zmiksowanych na pyszną pastę.


  2. Piekarnik rozgrzej do 180ºC. Blat posyp mąką i rozwałkuj kruche ciasto na grubość mniej więcej 3 mm. Spód formy do pieczenia o średnicy około 30 cm posmaruj tłuszczem i luźno wyłóż pergaminem, przed przełożeniem tam ciasta.


  3. W średniej wielkości misce ucieraj masło z cukrem pudrem, do momentu aż masa stanie się puszysta i kremowa. Pojedynczo dodawaj jajka, jednocześnie dokładnie mieszając. Następnie dodaj migdały oraz mąkę. Starannie wymieszaj.


  4. Przelej masę do formy do pieczenia tart. Plasterki jabłka ułóż na cieście i wstaw je do nagrzanego piekarnika. Pozostaw w piekarniku na około 45-60 minut, do momentu aż ciasto się zarumieni i upiecze. Podawaj na ciepło.

    Krucha Tarta z budyniem i malinami



Potwierdź dane osobowe

Uzupełnij poniższe informacje, by ukończyć ten etap

Tarta - coś pysznego :)

  • Zgłoś

śLINKA CIEKNIE !!!

  • Zgłoś
Aqqus

Aqqus

Zgłoszone

Tarta wbrew pozorom, to jest wyzwanie ;) Podejmę się.. dziś..?

  • Zgłoś

Marta

Zgłoszone

Wypróbowane, wyszło jak z obrazka!

  • Zgłoś

Wygląda bardzo apetycznie

  • Zgłoś