Mój kosz

Odnoszący sukcesy

Hourra

Wybierz swój adres wysyłki

Brawo!

brawo

Twoje zamówienie zostało złożone. Wysłaliśmy Ci wiadomość e-mail.

Blisko

Wysyłanie zakończone!

brawo

Twój paragon jest obecnie przetwarzany. Wkrótce otrzymasz wiadomość e-mail z potwierdzeniem statusu żądania.

Przejdź do zakupów

Zapisz kupony przed przystąpieniem do zakupów u autoryzowanego sprzedawcy . Pamiętaj, żeby zachować paragon!

Zeskanuj paragon

Seminarium

Użyj telefonu komórkowego, aby zrobić zdjęcie paragonu i wysłać je w ciągu 15 dni.

Poproś o zwrot

Jak tylko Twój paragon zostanie zatwierdzony, możesz ubiegać się o zwrot gotówki. Kliknij Rozumiem, aby rozpocząć.

Klikając ikonkę Rozumiem, akceptujesz Nasz regulamin.

Rozumiem

Możesz śledzić wszystkie swoje oszczędności, przechodząc do Moje konto

Przepis na sałatkę z awokado i komosy ryżowej

Przepis na sałatkę z awokado i komosy ryżowej

0
Jeśli czujesz, że Twój organizm potrzebuje chwili wytchnienia od ciężkich dań – oto kilka idealnych propozycji. Są pyszne, lekkie i zdrowe.

Przez całe Święta dogadzałaś sobie i nie stroniłaś od kalorycznych przysmaków? Nie czujesz się najlepiej, wchodząc w nowy rok? Wypróbuj nasze przepisy na pyszne i zdrowe sałatki.

Detoksykująca sałatka z awokado i komosy ryżowej
Ta sałatka bogata jest w proteiny i nie zawiera glutenu. Komosa ryżowa wygląda jak kasza, ale tak naprawdę są to nasiona. W połączeniu z bogatym w wartości odżywcze awokado, ta sałatka to świetna propozycja na lunch lub lekką kolację.

Składniki (porcja dla 4 osób)

  1. 1 filiżanka komosy ryżowej, nieugotowanej
  2. 1 ¾ filiżanki wody
  3. 1 łyżka oliwy z oliwek
  4. ½ cytryny - otarta skórka i sok
  5. ½ awokado, pokrojone w kawałki
  6. Sól morska
  7. Uprażone i obrane ze skórki migdały (opcjonalnie)
  8. Świeża natka pietruszki, drobno posiekana (opcjonalnie)

Przygotowanie

  1. Dokładnie wypłucz komosę ryżową, w przeciwnym razie będzie gorzka.
  2. Wsyp do małego rondelka komosę i zalej ją wodą. Doprowadź do wrzenia, przykryj pokrywką, zmniejsz płomień i gotuj przez około 20 minut, do momentu kiedy komosa całkowicie wchłonie wodę. Zdejmij z ognia i przemieszaj widelcem. Przypraw oliwą z oliwek, sokiem i skórką z cytryny.
  3. Dodaj kawałki awokado, posyp solą, dodaj migdały lub natkę pietruszki, w zależności od upodobań.
  4. Podawaj na zimno lub w temperaturze pokojowej.

Zdrowa detoksykująca sałatka we włoskim stylu
Ta sałatka pełna jest świeżych warzyw (sałaty, papryki i pomidorów). To lekka sałatka, w której najważniejszą rolę odgrywają warzywa, dlatego zrezygnuj z dodawania do niej ciężkiego majonezowego dressingu.




Składniki (porcja dla 4 osób)

  1. Główka sałaty rzymskiej, umytej i poszarpanej na małe kawałki
  2. 1 filiżanka rukoli
  3. 1 żółta papryka, pokrojona w kostkę
  4. 1 czerwona papryka, pokrojona w kostkę
  5. 2 dojrzałe pomidory, pokrojone w kostkę
  6. 1 cukinia, pokrojona w kostkę

 

Dressing

  1. ¼ filiżanki świeżej bazylii, drobno posiekanej
  2. 2 łyżki oliwy z oliwek
  3. 1 łyżka octu balsamicznego
  4. 1 łyżka wyciśniętego przez praskę czosnku
  5. Sól i świeżo mielony pieprz

Przygotowanie

  1. Wymieszaj wszystkie warzywa w dużej misce. Przygotuj dressing.
  2. Polej sałatkę dressingiem i ciesz się wspaniałym smakiem.

Najlepszym sposobem na detoks jest wykluczenie z diety przetworzonej żywności. Przestaw się na świeże, zdrowe produkty, bogate w witaminy i składniki odżywcze. Wypróbuj również inne ciekawe przepisy.

0

Dodaj komentarz

Myślimy, że polubisz

Zgoda na pliki cookie