Mój koszyk

Odnoszący sukcesy

Hourra

Brawo!

brawo

Twoje zamówienie zostało złożone. Wysłaliśmy Ci wiadomość e-mail.

Blisko

Wysyłanie zakończone!

brawo

Twój paragon jest obecnie przetwarzany. Wkrótce otrzymasz wiadomość e-mail z potwierdzeniem statusu żądania.

Przejdź do zakupów

Zapisz kupony przed przystąpieniem do zakupów u autoryzowanego sprzedawcy . Pamiętaj, żeby zachować paragon!

Zeskanuj paragon

Seminarium

Użyj telefonu komórkowego, aby zrobić zdjęcie paragonu i wysłać je w ciągu 15 dni.

Poproś o zwrot

Jak tylko Twój paragon zostanie zatwierdzony, możesz ubiegać się o zwrot gotówki. Kliknij Rozumiem, aby rozpocząć.

Klikając ikonkę Rozumiem, akceptujesz Nasz regulamin.

Rozumiem

Możesz śledzić wszystkie swoje oszczędności, przechodząc do Moje konto

Herbata z imbirem – najlepszy napój na zimę

Herbata z imbirem – najlepszy napój na zimę

0
Herbata z imbirem to znakomity sposób na wzmocnienie odporności − szczególnie jesienią, gdy organizm jest podatny na infekcje. Jak zrobić rozgrzewającą herbatę z imbirem krok po kroku? Podajemy dokładny przepis.
Herbata z imbirem to znakomity sposób na jesienne przeziębienie. Do zaparzonej herbaty wystarczy dodać niewielką ilość imbiru. Herbata z imbirem pomaga walczyć z przeziębieniem, katarem, a także problemami z żołądkiem. Stanowi także lekarstwo na kaca.
Herbatę z imbirem bardzo łatwo przyrządzić. To przepis, który na pewno sprawdzi się w długie, jesienne i zimowe wieczory.

Właściwości imbiru
Imbir to roślina o wszechstronnych właściwościach zdrowotnych. W Polsce można ją bez problemu kupić w większości sklepów. Niepozorny korzeń wyróżnia się znakomitymi właściwościami leczniczymi – poprawia trawienie, leczy nudności i kłopoty żołądkowe, wpływa dodatnio na krążenie krwi oraz działa przeciwzapalnie.
Imbir sam w sobie nie nadaje się do jedzenia. Roślina jest twarda, łykowata i ma bardzo intensywny smak. Za to znakomicie sprawdza się jako przyprawa oraz dodatek do potraw i napojów. Doskonale komponuje się z herbatą. W połączeniu z naparem wyśmienicie sprawdzi się jako lekarstwo na jesienne przeziębienia.

Przepis na herbatę z imbirem
Kup świeży korzeń imbiru (nie musi być duży). Odkrój niewielki kawałek i starannie obierz. Potem postaraj się skruszyć imbir (sprawdza się tutaj moździerz) albo pokrój go na drobne kawałki.
W rondelku lub małym garnku zagotuj niewielką ilość wody. Dodaj do wrzątku pokruszony bądź posiekany imbir. Teraz wrzuć torebkę z herbatą albo napar − jeśli przygotowujesz herbatę w imbryczku. Wszystko razem ponownie zagotuj.

Dla mocniejszego aromatu utrzymuj ogień przez kilka minut. I to wszystko! Teraz w zimowe wieczory możesz delektować się aromatyczną herbatą.
0

Dodaj komentarz

Myślimy, że polubisz

Zgoda na pliki cookie