Hura!

hooray

Twoje zamówienie zostało złożone. Wysłaliśmy Ci e-mail.

Zamknij

Mój koszyk

Twoje próbki

Wybierz próbkę do zamówienia

cashback

Sprawdź dostępne oferty dostosowane do Ciebie!

Wybierz swój adres wysyłki

Pomysły na szybki obiad

Dla Ciebie od Fairy
pomysly-na-szybki-obiad
0
Myślisz, że w mniej niż 30 minut nie da się przygotować smacznego posiłku? Mylisz się. Gotowanie to niekoniecznie niewolnictwo w kuchni. Wybierz jeden z naszych przepisów, a mimo codziennego pośpiechu przygotujesz pyszny posiłek dla swojej rodziny i zyskasz więcej czasu dla siebie.

Słowackie kluski z owczym serem


Słowackie kluski zwane haluszkami są łatwe do przygotowania i bardzo smaczne. Szkoda tylko, że nie zostanie nic na jutro! Poszatkuj około 1 kg surowych ziemniaków, zagnieć 25dkg mąki, 200 ml kwaśnej śmietany i 20 - 25 dkg sera owczego. Nie zapomnij przyprawić ich odrobiną soli! Przetrzyj je przez tarkę do robienia klusek i wrzucaj bezpośrednio na wrzącą wodę. Następnie przecedź na sitku i przełóż do miski. W międzyczasie podsmaż kawałki boczku, a kiedy kluski będą gotowe obtocz je w tłuszczu ze smażenia. Haluszki podawaj z serem owczym, kwaśną śmietaną i odrobiną boczku na wierzchu. Będzie to ulubione danie twojej rodziny!



Oprócz wielu inspiracji możesz również otrzymać darmową próbkę!

Smażona kurza wątróbka

Kurza wątróbka jest nie tylko smaczna, ale może też urozmaicić cotygodniową monotonną dietę. Jest to posiłek tani w przygotowaniu. Dokładnie wypłucz i odsącz wątróbkę, najlepiej osusz ją papierowym ręcznikiem, żeby nie pryskała podczas smażenia. Wątróbka szybko dochodzi na gorącym tłuszczu. Zanim wyjmiesz ją z tłuszczu, przypraw posiekanym czosnkiem, zmielonym czarnym pieprzem i majerankiem. Smaż, aż nabierze złotobrązowego koloru. Podawaj z puree ziemniaczanym ze śmietaną lub gotowanymi warzywami. Obydwa dodatki są łatwe do przygotowania. Jeśli skorzystasz naszych szybkich porad kulinarnych, wkrótce będziesz cieszyć się sukcesami. Smażona kurza wątróbka będzie dłużej zdatna do spożycia, jeżeli smaży się ją w tłuszczu. Upewnij się, że jest całkowicie pokryta tłuszczem, ten sposób nie ma kontaktu z powietrzem i nie psuje się.

Risotto z małżami/krewetkami


To danie z pewnością zrobi wrażenia na twoich gościach, gdyż małże lub krewetki uczynią z niego wyjątkowy specjał. Na początek przygotuj około 1.5 l bulionu. Jeśli nie masz mrożonego bulionu lub nie został ci z obiadu, możesz po prostu użyć kostki rosołowej. Rozmroź małże lub krewetki. Podsmaż na wolnym ogniu dwie główki cebuli w oliwie z oliwek i łyżce stołowej masła, następnie dodaj 25 dkg ryżu do risotto. Do ryżu dolej 50 ml białego wina, pozwól mu odparować, a następnie dodaj bulion, jednorazowo po 1-2 łyżki aż całkowicie wyparuje. 10 minut przed końcem dodaj do risotto rozmrożone małże. Małże możesz zastąpić mrożonymi krewetkami, które przed dodaniem do risotto należy gotować w osolonej wodzie przez 10 minut! Na koniec posyp danie startym serem. Smacznego!


Chcesz podzielić się swoją opinią? Dodaj komentarz. Czy uważasz, że ten artykuł jest pomocny lub interesujący? Kliknij na ikonkę „lubię to". Jeśli podoba Ci się ten artykuł, nie zapomnij podzielić się nim z innymi!


0

Dodaj komentarz

Myślimy, że polubisz