Mój kosz

Odnoszący sukcesy

Hourra

Wybierz swój adres wysyłki

Brawo!

brawo

Twoje zamówienie zostało złożone. Wysłaliśmy Ci wiadomość e-mail.

Blisko

Wysyłanie zakończone!

brawo

Twój paragon jest obecnie przetwarzany. Wkrótce otrzymasz wiadomość e-mail z potwierdzeniem statusu żądania.

Przejdź do zakupów

Zapisz kupony przed przystąpieniem do zakupów u autoryzowanego sprzedawcy . Pamiętaj, żeby zachować paragon!

Zeskanuj paragon

Seminarium

Użyj telefonu komórkowego, aby zrobić zdjęcie paragonu i wysłać je w ciągu 15 dni.

Poproś o zwrot

Jak tylko Twój paragon zostanie zatwierdzony, możesz ubiegać się o zwrot gotówki. Kliknij Rozumiem, aby rozpocząć.

Klikając ikonkę Rozumiem, akceptujesz Nasz regulamin.

Rozumiem

Możesz śledzić wszystkie swoje oszczędności, przechodząc do Moje konto

Pomysły na łatwe i pyszne desery

pomysly-na-latwe-i-pyszne-desery
0
Na początku maja Polska zakwita na biało-czerwono!

I to nie tylko ze względu na pączkujące drzewa i rozkwitające kwiaty. Mimo że w Święto Pracy nie uczestniczymy już w barwnych pochodach, urzędy, latarnie i bloki wzbogacają się w tym okresie o narodowe flagi, które licznie zdobią ulice na terenie całego kraju. Święto Konstytucji 3 maja to kolejne z najważniejszych świąt państwowych. Kultywować możesz je również na talerzu! Sprawdź nasze pomysły na łatwe i pyszne biało-czerwone desery.

Fantazja truskawkowo-kokosowa

Składniki:
30 dag truskawek
2 łyżeczki cukru pudru
2 opakowania jogurtu o smaku kokosowym (2 x 150 ml)
1 opakowanie wiórek kokosowych

Przygotowanie:

  1. Truskawki umyj i usuń z nich szypułki, a następnie wstaw na godzinę do lodówki. Jeśli używasz mrożonych owoców - rozmroź je.
  2. Przełóż truskawki do miski, dodaj cukier puder i zmiksuj wszystko na gładką masę.
  3. Do wysokich kielichów lub pucharków nałóż warstwami jogurt naprzemiennie z truskawkowym musem.
  4. Udekoruj wiórkami i ćwiartkami truskawek.

Sernik z wiśniami

Składniki:
1 kg białego sera
3 białka
1 puszka słodzonego mleka skondensowanego
3 łyżki skrobi ziemniaczanej (mąki ziemniaczanej)
2 łyżki cukru pudru
3 łyżki cukru
1 opakowanie mrożonych wiśni
200 ml śmietany 18%
2 łyżki aromatu waniliowego
świeżo wyciśnięty sok z 1 cytryny

Przygotowanie:

  1. Ser biały zmiel dwa razy w maszynce o gęstych oczkach. Wyciśnij sok z cytryny.
  2. Do miski przełóż ser, białka, skrobię, wlej mleko skondensowane oraz sok z cytryny i aromat waniliowy. Miksuj delikatnie aż wszystkie składniki się połączą.
  3. Formę o średnicy 21-23 cm wyłóż papierem do pieczenia. Masę przelej do formy, włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz ok. 30 minut.
  4. Śmietanę połącz z cukrem pudrem delikatnie mieszając. Wylej na wierzch upieczonej masy serowej, a następnie wstaw ponownie do piekarnika (180 st.) na 15 minut.
  5. Po wystudzeniu zdejmij obręcz tortownicy i wstaw ciasto do lodówki na całą noc.
  6. Wiśnie ugotuj w wodzie z cukrem, tak aby zachowały swój kształt. Po odsączeniu i wystudzeniu udekoruj nimi wierzch sernika.

Szybka sałatka owocowa

Składniki:
300 g arbuza
12 truskawek
2 banany
sok z 1 cytryny
1 łyżeczka cukru pudru lub miodu (niekoniecznie)
świeże listki mięty

Przygotowanie:

  1. Arbuza oczyść z pestek i pokrój w kwadraty ok. 2 x 2 cm.
  2. Truskawki umyj, usuń szypułki i przekrój na ćwiartki.
  3. Banana obierz ze skórki i pokrój w plasterki.
  4. Wszystko razem przełóż do miski i wymieszaj.
  5. Skrop sokiem z cytryny, ewentualnie dodaj cukier lub miód i delikatnie wymieszaj.
  6. Przełóż do salaterek i udekoruj listkami mięty.

Smacznego!

Przeczytaj również:

Przepis na tartę z jabłkami


0
1.00
Kup Fairy Extra Hygene a zwrócimy Ci 1 zł (dotyczy wszystkich rozmiarów opakowań)

Dodaj komentarz

Myślimy, że polubisz

Zgoda na pliki cookie