Mój kosz

Odnoszący sukcesy

Hourra

Wybierz swój adres wysyłki

Brawo!

brawo

Twoje zamówienie zostało złożone. Wysłaliśmy Ci wiadomość e-mail.

Blisko

Wysyłanie zakończone!

brawo

Twój paragon jest obecnie przetwarzany. Wkrótce otrzymasz wiadomość e-mail z potwierdzeniem statusu żądania.

Przejdź do zakupów

Zapisz kupony przed przystąpieniem do zakupów u autoryzowanego sprzedawcy . Pamiętaj, żeby zachować paragon!

Zeskanuj paragon

Seminarium

Użyj telefonu komórkowego, aby zrobić zdjęcie paragonu i wysłać je w ciągu 15 dni.

Poproś o zwrot

Jak tylko Twój paragon zostanie zatwierdzony, możesz ubiegać się o zwrot gotówki. Kliknij Rozumiem, aby rozpocząć.

Klikając ikonkę Rozumiem, akceptujesz Nasz regulamin.

Rozumiem

Możesz śledzić wszystkie swoje oszczędności, przechodząc do Moje konto

Jak zrobić wielkanocne jajka z czekolady?

Jak zrobić wielkanocne jajka z czekolady?

0
Oto sposób na przygotowanie efektownych i pysznych, czekoladowych jajek wielkanocnych.

Jest na tyle prosty, że możesz zaprosić dzieciaki do wspólnej pracy.

Jajka z czekolady

Liczba porcji: 2 czekoladowe jajka wielkanocne
Czas przygotowania: 30 minut na każde jajko

Składniki:

  • 100 g ciemnej, mlecznej lub białej czekolady
  • foremki w kształcie wielkanocnych pisanek
  • barwna folia aluminiowa, celofan i wstążka do dekoracji

Sposób wykonania:
Krok 1 - Pokrusz czekoladę na drobne kawałki i umieść w szklanej misie. W garnku zagotuj wodę i zmniejsz ogień. Na garnku umieść szklaną miskę z czekoladą, ale upewnij się, żeby nie miała bezpośredniego kontaktu z wrzącą wodą.

Rozmiękcz czekoladę pozostawiając ją na kilka minut na garnku.

Krok 1

Krok 2

Krok 2 - Zamieszaj czekoladę i doprowadź do całkowitego rozpuszczenia. Mieszając od czasu do czasu, poczekaj, aż konsystencja czekolady będzie całkowicie płynna i gładka. Nie pozwól, aby para wodna lub wrzątek dostały się do misy z czekoladą, gdyż to sprawi, że czekolada zgęstnieje i stanie się ziarnista.

Krok 3 - Za pomocą czystego pędzla rozprowadź rozpuszczoną czekoladę po wewnętrznych ściankach foremki. Pozostaw do zastygnięcia. Aby czekolada szybciej stężała, można włożyć ją do lodówki. Nie należy jednak przetrzymywać foremki z czekoladą w lodówce dłużej niż przez 3 minuty za jednym razem. Powtórz opisane czynności nakładając trzy kolejne warstwy czekolady.

Krok 3

Krok 4

Krok 4 - Delikatnie obruszaj krawędzie zastygniętej czekolady, a następnie ostrożnie wydobądź połówkę jajka z foremki. Postaraj się unikać dotykania zewnętrznej powierzchni jajka, aby nie pozostawić swoich odcisków palców.

Krok 5 - Podgrzej nóż cukierniczy zanurzając go we wrzątku. Po wyjęciu z wody wytrzyj go dokładnie. Przyłóż nóż do krawędzi połówki jajka i odczekaj chwilę, aż czekolada pod nożem nieco się rozpuści. Aby jajko nie zmiękło Ci w dłoni, trzymaj je przez ściereczkę niezostawiającą kłaczków lub przez papierowy ręcznik. Powtórz czynność z drugą połówką jajka.


Krok 5

Krok 6

Krok 6 - Wewnątrz jajka możesz umieścić upominek niewielkich rozmiarów, np. zabawkę, cukierek lub liścik. Następnie połącz ze sobą obie połówki jajka i przytrzymaj razem przez chwilę. Następnie odłóż pisankę i pozwól czekoladzie stężeć. Gotowe czekoladowe jajka wielkanocne owiń w barwną folię aluminiową lub celofan i/lub udekoruj wstążką.

Wskazówka Dla dzieci możesz przygotować również czekoladowe lizaki. Rozpuść 200 g czekolady i przelej ją do foremek w kształcie króliczków lub w dowolnym innym kształcie. Ostukaj boki foremek, aby usunąć z nich pęcherzyki powietrza. Poczekaj, aż czekolada wstępnie stężeje i umieść w każdej foremce patyk. Pozostaw do całkowitego zastygnięcia.

0
1.00
Kup Fairy Platinium a zwrócimy Ci 1 zł (dotyczy wszystkich rozmiarów opakowań)

Dodaj komentarz

Myślimy, że polubisz

Zgoda na pliki cookie