Przepis na domową czekoladę z orzechami

Przepis na domową czekoladę z orzechami

Czekolada jest znanym i cenionym afrodyzjakiem. Dlatego jeśli planujesz romantyczną kolację we dwoje – nie może jej zabraknąć. Z naszym przepisem wyczarujesz domową, zmysłową przekąskę w zaledwie 15 minut...


Składniki (porcja dla 6 osób)

  1. 200 g gorzkiej czekolady z 70% zawartością kakao
  2. 100 g prażonych i grubo posiekany orzechów nerkowca
  3. 50 g suszonej żurawiny
  4. 100 g obranych i posiekanych pistacji
Registration

Weź udział w EverydayMe i otrzymuj wyjątkowe oferty!

Weź udział w naszym programie

Sposób przygotowania

  1. Czekoladę połam na kawałki, a następnie rozpuść w kąpieli wodnej.
  2. Blachę do pieczenia wyłóż pergaminem i ułóż na nim orzechy nerkowca, żurawinę i pistacje. Zalej je roztopioną czekoladą i pozostaw do zastygnięcia, a następnie połam na kawałki.
  3. Podaj z kawą jako deser.


Przeczytaj również:

Przepis na tartę z dyni
Tartę podawaj z chrupiącym pieczywem i sałatką z zielonych warzyw.

Potwierdź dane osobowe

Uzupełnij poniższe informacje, by ukończyć ten etap

Anja

Anja

Zgłoszone

Co za badziew. To ma być przepis na czekoladę? Weź gotowca i dodaj dodatki. Śmiech na sali.

  • Zgłoś

Napewno super deser, muszę spróbować

  • Zgłoś

czakolada i zurawina mniam <3

  • Zgłoś

Smacznie i prosto!

  • Zgłoś
Natt88

Natt88

Zgłoszone

Brzmi smacznie... trzeba spróbować ;)

  • Zgłoś
Head & Shoulders Menthol

Head & Shoulders Menthol

"

Skuteczność w walce z łupieżem to jedno i najważniejsze ale w połączeniu z uczuciem świeżości, który daje i z tym cudownym zapachem czyni ten szampon bezkonkurencyjnym.

"

przez Ambasadora
TesterG142713

Szampon Head & Shoulders Menthol

Szampon Head & Shoulders Menthol

"

Jak dla mnie największe zalety szamponu Head & Shoulders to jego wydajność i konsystencja. To wyraźnie odróżnia go od innych szamponów, których dotychczas używałem. A jeśli chodzi o działanie przeciwłupieżowe sprawdził się idealnie u mnie i u znajomych, którzy podzielili się ze mną opinią.

"

przez Ambasadora