Przepis na domową czekoladę z orzechami
Czekolada jest znanym i cenionym afrodyzjakiem. Dlatego jeśli planujesz romantyczną kolację we dwoje – nie może jej zabraknąć. Z naszym przepisem wyczarujesz domową, zmysłową przekąskę w zaledwie 15 minut...
Składniki (porcja dla 6 osób)
- 200 g gorzkiej czekolady z 70% zawartością kakao
- 100 g prażonych i grubo posiekany orzechów nerkowca
- 50 g suszonej żurawiny
- 100 g obranych i posiekanych pistacji
Sposób przygotowania
- Czekoladę połam na kawałki, a następnie rozpuść w kąpieli wodnej.
- Blachę do pieczenia wyłóż pergaminem i ułóż na nim orzechy nerkowca, żurawinę i pistacje. Zalej je roztopioną czekoladą i pozostaw do zastygnięcia, a następnie połam na kawałki.
- Podaj z kawą jako deser.
Przeczytaj również:
|
Anja