Hura!

hooray

Twoje zamówienie zostało złożone. Wysłaliśmy Ci e-mail.

Zamknij

Mój koszyk

Twoje próbki

Wybierz próbkę do zamówienia

cashback

Sprawdź dostępne oferty dostosowane do Ciebie!

Wybierz swój adres wysyłki

3 przepisy na zdrowe zupy

3 przepisy na zdrowe zupy

0
Szukasz zdrowego przepisu na łatwą zupę? Wypróbuj przepisy na Everydayme, idealne na rozgrzanie rodziny podczas chłodnych wieczorów.

Przygotuj zdrową zupę dla całej rodziny według naszego przepisu.

Warzywa pochodzące od lokalnych dostawców są świeże, a kupując lokalne produkty możesz dodatkowo zaoszczędzić pieniądze. Do zupy możesz dodać pełnoziarnisty ryż lub makaron, a danie szybko Cię rozgrzeje.

SKŁADNIKI (dla 6 łasuchów)

1. Prosta w przygotowaniu zupa jarzynowa

(4-6 porcji)

2 pokrojone pory

2 pokrojone pomidory

3 pokrojone marchewki

1 pokrojona rzepa

Zgodnie z upodobaniami można również dodać do zupy 1 pietruszkę, kawałek selera, kalafior, poszatkowaną kapustę...

Oliwa z oliwek

Sól i pieprz

2. Zupa dyniowa

(4-6 porcji)

2 kg pokrojonej, świeżej dyni

2 średnie, pokrojone cebule

½ łyżeczki ziela angielskiego

1 łyżeczka masła

3. Toskańska zupa z 5 rodzajów fasoli

(6-8 porcji)

½ filiżanki łaciatej fasoli

½ filiżanki czerwonej soczewicy

½ filiżanki zielonej soczewicy

½ filiżanki zielonego groszku

½ filiżanki białej fasoli (cannellini lub toscanelli)

½ filiżanki kaszy jęczmiennej

3 łyżki oliwy z oliwek

1 średniej wielkości, posiekana cebula

1 średniej wielkości, pokrojona marchewka

1 drobno pokrojona łodyżka selera naciowego

2 świeżo wyciśnięte ząbki czosnku

Świeży (lub suszony) tymianek, liście laurowe, szałwia

3 l wody

Sól

Świeżo zmielony pieprz

PRZYGOTOWANIE

1. Prosta do przygotowania zupa jarzynowa

Szybka i prosta do przygotowania zupa, który doskonale rozgrzewa. W dużym garnku rozgrzej oliwę z oliwek. Na średnim ogniu smaż pory przez około 10 minut do momentu, aż się zarumienią. Dodaj pozostałe warzywa. Zalej je wodą, dosyp sól i pieprz, doprowadź do wrzenia, a następnie gotuj przez około 30-45 minut. Blenderem zmiksuj całość aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Do zupy możesz dodać 1 listek laurowy lub trochę tymianku.

2. Zupa dyniowa

Jesienny klasyk, idealny podczas czytania lub relaksowania się przy kominku! W dużym garnku rozpuść masło. Na średnim ogniu podsmaż cebulę, do momentu aż się zarumieni. Do garnka włóż dynię i zalej ją wodą do połowy jej wysokości, przykryj garnek pokrywką i gotuj przez około 20 minut. Do gotowej zupy dodaj ziele angielskie, a całość dokładnie zmiksuj. Możesz także dodać do zupy ½ łyżki śmietany.

3. Toskańska zupa z 5 rodzajów fasoli

Czy zaprosiłaś przyjaciół na kolację? Nie masz czasu na gotowanie? Nasz prosty przepis pozwoli Ci przygotować pełnowartościowy posiłek, nawet na kilka dni przed zaplanowaną kolacją! Namocz soczewicę, fasolę oraz kaszę w zimnej wodzie przez noc. Starannie wypłucz je w zimnej wodzie.

Na rozgrzanej oliwie smaż warzywa i zioła przez około 5 minut. Dodaj fasolę, soczewicę oraz kaszę. Następnie dodaj gorącą wodę, doprowadź do wrzenia, a potem gotuj pod przykryciem przez około 45 minut. Przed podaniem wyjmij z zupy zioła i listki laurowe. Serwuj z oliwą z oliwek i świeżo zmielonym pieprzem.

Zupa pomidorowa

0

Dodaj komentarz

Myślimy, że polubisz