Mój kosz

Odnoszący sukcesy

Hourra

Wybierz swój adres wysyłki

Brawo!

brawo

Twoje zamówienie zostało złożone. Wysłaliśmy Ci wiadomość e-mail.

Blisko

Wysyłanie zakończone!

brawo

Twój paragon jest obecnie przetwarzany. Wkrótce otrzymasz wiadomość e-mail z potwierdzeniem statusu żądania.

Przejdź do zakupów

Zapisz kupony przed przystąpieniem do zakupów u autoryzowanego sprzedawcy . Pamiętaj, żeby zachować paragon!

Zeskanuj paragon

Seminarium

Użyj telefonu komórkowego, aby zrobić zdjęcie paragonu i wysłać je w ciągu 15 dni.

Poproś o zwrot

Jak tylko Twój paragon zostanie zatwierdzony, możesz ubiegać się o zwrot gotówki. Kliknij Rozumiem, aby rozpocząć.

Klikając ikonkę Rozumiem, akceptujesz Nasz regulamin.

Rozumiem

Możesz śledzić wszystkie swoje oszczędności, przechodząc do Moje konto

3 przepisy na sałatki wiosenne

Dla Ciebie od Fairy
3-przepisy-na-salatki-wiosenne
0
Wiosna to czas przebudzenia zarówno dla przyrody, jak i dla nas. Szczególnie teraz, kiedy jesteśmy narażeni na wiosenno - zimowe przesilenie, zatroszczmy się o organizm i dostarczmy mu odpowiednią porcję witamin, mikro i makroelementów. Wtedy bez wątpienia, pełni energii powitamy wiosenny sezon.

Zima to okres zmniejszonej aktywności i rozleniwienia, kiedy większość czasu spędzamy przed telewizorem lub komputerem w domowym zaciszu. W naszym menu goszczą zwykle potrawy tłuste i treściwe, a mniej owoców i warzyw. Nic więc dziwnego, że osłabienie wiosenne jest przede wszystkim skutkiem niedoboru witamin. Dlatego, by szybko naprawić skutki zimowej diety proponujemy sięgnąć po posiłki bogate w witaminę A, C, E, B1 i B2.

Przepis na witaminowe, wiosenne sałatki
Składniki: 2 avocado, kilka liści kapusty pekińskiej, 1 niewielki ogórek zielony, 5-6 pomidorków koktajlowych, 2 łyżki płatków migdałowych, 1 średniej wielkości pierś z kurczaka
Sos: 2 łyżki jogurtu naturalnego, łyżeczka majonezu, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz do smaku

Sposób wykonania: Wszystkie składniki dokładnie umyć. Avocado obrać, pokroić w cząstki. Liście sałaty porwać w drobne części. Ogórka obrać i pokroić w drobną kostkę. Pomidorki podzielić na połówki. Migdały podprażyć na patelni, posypując je delikatnie ostrą papryką. Pierś z kurczaka pokroić na kawałki i obsmażyć na patelni z przyprawą curry. Przygotować sos mieszając jogurt, z majonezem, zmiażdżonym czosnkiem oraz solą i pieprzem. Warzywa połączyć ze sobą w salaterce, dodać kurczaka, wymieszać. Polać przygotowanym sosem. Następnie posypać uprażonymi migdałami.

Sałatka z mozarellą i kiełkami słonecznika
Składniki: mozarella (w plastrach lub kulkach), kiełki słonecznika, pomidorki koktajlowe,cytryna i przyprawy: bazylia, pieprz, szczypiorek, olej lniany.

Sosób wykonania: Mozarellę pokrój w plastry, pomidorki na ćwiartki i ułóż je na zieleninie (mogą to być listki sałaty, bazylia). Dekorujemy kiełkami, szczypiorkiem, skrapiamy sokiem z cytryny i odrobiną oleju lnianego.

Sałatka z fetą (w wersji vegan z tofu) w sezamie
Składniki: ser feta lub tofu, sezam, oliwa z oliwek, bazylia, sok z pomarańczy, sałata, kiełki do wyboru.

Sposób wykonania: Kiełki płuczemy i układamy z opłukanymi liśmi bazyli na wcześniej przygotowanych listkach sałaty. Na suchej patelni prażymy sezam, a następnie dodajemy pokrojony w kostkę ser feta lub tofu. Po chwili odstawiamy z gazu i kładziemy na zieleninie, doprawiamy wymieszanym sokiem z pomarańczy i oliwy z oliwek.

0
10.00
Kup Fairy Platinium Plus a zwrócimy Ci 10 zł (dotyczy wszystkich rozmiarów opakowań)

Dodaj komentarz

Myślimy, że polubisz

Zgoda na pliki cookie